Køb af killing

Inden du køber en killing er der en række ting du bør overveje og sætte dig ind i. Herunder ses en række af spørgsmål som kan være en god ide at stille sig selv inden man anskaffer sig en kat. Som opdrætter hjælper jeg naturligvis gerne med at rådgive og give svar på de spørgsmål der kan opstå, men jeg råder til, at man bruger lidt tid på at overveje nogle af disse aspekter.

 • Har jeg tid til at tage mig godt af katten i hverdagen? 
 • Har jeg økonomi til at passe katten med foder, kattegrus, vaccinationer, forsikring, dyrlægehjælp osv.? 
 • En kat kan blive 20 år og endnu ældre. Kan jeg tage ansvar for den så længe? 
 • Er der familiemedlemmer eller nære venner, der er allergiske overfor katte?
 • Er katten i sikkerhed, hvor jeg bor? 
 • Ved jeg nok om kattens fysiske behov til at tage mig godt af den? 
 • Ved jeg nok om kattens adfærdsmæssige behov til at tage mig godt af den? Og ved jeg, hvor jeg kan få hjælp, hvis der opstår adfærdsproblemer? 
 • Er der andre katte eller andre dyr i hjemmet, som skal forberedes på, at der kommer en ny kat? 
 • Ved mine børn, hvordan man er sammen med en kat på en god og sikker måde? 
 • Har jeg det nødvendige udstyr til katten? Transportkasse, kattebakke, kattegrus, mad- og vandskåle, foder, kradsemuligheder, hyggehuler, børster, legetøj osv. 
 • Hvad gør jeg, når jeg fx skal på ferie og ikke selv kan passe katten? 
 • Hvad gør jeg, hvis jeg en dag ikke kan have katten mere? 

Derudover er det vigtigt at sætte sig ned og overveje, hvilken type kat det er man ønsker sig og undersøge om den race du overvejer også matcher de ønsker.

Ragdoll katten er en meget social race. Det er oftest nogle store og dovne katte, der gerne vil være i nærheden af dig og venter på dig ved døren som en hund. Det er dog ikke ensbetydende med, at man er garanteret at få en kat, der ligger i skødet, blot fordi man køber en ragdoll. Det varierer meget fra kat til kat.

Det er vigtigt at pointere, at selvom ragdolls er dovne og rolige katte, så vil en ragdoll killing stadig have helt normal killinge adfærd. Den vil have brug for at lege og blive aktiveret og kan være vild ligesom enhver anden killing. Man køber ikke en plysbamse, når man køber en ragdoll killing.

Når du har gjort dig disse overvejelser er det tid at finde en opdrætter. Her er det okay at besøge mere en én opdrætter, men vær seriøs og ærlig i din søgen. 

Tal med din opdrætter omkring de tanker du har gjort dig og hvilke ønsker du har til en kat. Vi vil som opdrættere altid forsøge at vurdere killingens sind og lave det bedste match.

Har man specifikke ønsker til farve, mønster og køn må man forvente at vente på den rigtige killing i længere tid, da vi ikke kan forudbestemme hvilke kombinationer vi får.

Går du med en drøm om at gå på udstilling med din kat er det ligeledes vigtigt, at du fortæller dette, da ikke alle katte er egnede til udstilling enten pga. sind eller farvefejl. Så lad din opdrætter hjælpe med at vælge den rette killing til dig.

da_DKDanish